Δημήτριος Αθανασόπουλος

ΒA, MA, PhD (c)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δημήτριος Αθανασόπουλος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Οικονομική Κατεύθυνση) του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στην συνέχεια από το μεταπτυχιακό τμήμα του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστημίου, στο οποίο εκπονεί και την διδακτορική του διατριβή.

Έχει συμμετάσχει ως εξωτερικός συνεργάτης – ερευνητής του Πάντειου Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα «Θαλής – Το ανθρώπινο δυναμικό ως βασική συνιστώσα της αναπτυξιακής δυναμικής και διαφοροποίησης των περιοχών: Η περίπτωση της Ελλάδας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Eπίσης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό και σε εταιρία παροχής πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.

Aπό το 2014 έως το 2018 συμμετείχε στην υποστήριξη του ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Περιφερειακής Επιστήμης (ERSA.GR).

Από τον Οκτώβριο του 2017 παρέχει την γραμματειακή υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική – Έρευνα» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών (νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) και από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, του επανιδρυθέντος από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Γενική και Εξειδικευμένη Παιδιατρική: Κλινική Πράξη και Έρευνα”