Αθανάσιος Μίχος

Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Αθανάσιος Μίχος είναι Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και έκανε ειδικότητα Παιδιατρικής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Children’s Hospital, Harvard Medical School, Boston USA. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην Παιδιατρική- Λοιμωξιολογία στο Children’s Hospital, Harvard Medical School, Boston USA για 3,5 χρόνια όπου ασχολήθηκε ερευνητικά με την παθογένεση βακτηριακών λοιμώξεων. Συγχρόνως εκπαιδεύθηκε στη Βιοστατιστική, Επιδημιολογία και την οργάνωση κλινικών μελετών στο Harvard School of Public Health, Harvard University Medical School. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2007 όπου έλαβε διαδοχικά θέσεις Λέκτορα, Επίκουρου, Ανπληρωτή Καθηγητή και από το 2022 Καθηγητή Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Εκτός από την προπτυχιακή εκπαίδευση φοιτητών συμμετέχει και στη διδασκαλία σε 4 μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Είναι συγγραφέας 116 ξενόγλωσσων και 55 ελληνικών δημοσιεύσεων. Έχει δώσει κατόπιν πρόσκλησης 220 ομιλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει κάνει 140  ανακοινώσεις εργασιών σε διεθνή συνέδρια και 85 σε ελληνικά συνέδρια.

Επιπλέον είναι υπεύθυνος για το Ερευνητικό Εργαστήριο Λοιμώξεων και Χημειοθεραπείας, στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μοριακή επιδημιολογία και παθογένεση βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων και την ανοσολογία λοιμώξεων που προλαμβάνονται με εμβολιασμούς.