Αθανάσιος Μίχος

Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Αθανάσιος Μίχος είναι Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και έκανε ειδικότητα Παιδιατρικής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπου έκανε και τη διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο τις μοριακές μεθόδους διάγνωσης της φυματίωσης. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην Παιδιατρική- Λοιμωξιολογία στο Children’s Hospital, Harvard Medical School, Boston USA για 3,5 χρόνια όπου ασχολήθηκε ερευνητικά με την παθογένεση βακτηριακών λοιμώξεων. Συγχρόνως εκπαιδεύθηκε στη Βιοστατιστική, Επιδημιολογία και την οργάνωση κλινικών μελετών στο Harvard School of Public Health, Harvard University Medical School.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έλαβε διαδοχικά θέσεις Λέκτορα, Επίκουρου Καθηγητή και από το 2017 Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας.

Έχει δώσει κατόπιν πρόσκλησης 140 ομιλίες και έχει κάνει 85 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας 45 ξενόγλωσσων και 35 ελληνικών δημοσιεύσεων. Εκτός από την προπτυχιακή εκπαίδευση φοιτητών συμμετέχει και στη διδασκαλία σε 4 μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.